2012. május 20., vasárnap

FESZ / május - főétel

Tudom, hogy ez egy varrós blog, de, mint általában a nők, én is imádok sütni és főzni. Többek között ezért is jelentkeztem a FESZ játékra Melindánál. Konyhai alkotásaimat a babavarrós bejegyzések között osztom meg veletek. 
A májusi főétel alapanyag snidling és karfiol. Az én főételem a halfilé zöldben besameles karfiollal, melynek receptjét a kép alatt olvashatjátok. Kellemes főzést! :o)

H A L F I L É   Z Ö L D B E N   B E S A M E L E S   K A R F I O L L A L


Hozzávalók: 

* 5 halfilé
* só
* 2 citrom
* 4 gerezd fokhagyma
* kevés liszt a halszeletekre + 2 ek a besamel mártáshoz
* étolaj a halszeletek kisütéséhez + 2 ek a besamel mártáshoz
* 1 fej karfiol
* 2-3 dl tej
* 1 csokor snidling (fele a halszeletekre, fele a besamelbe)

Elkészítés:

   A halszeleteket besózzuk, az egyik citrom levével meglocsoljuk, a zúzott fokhagymával meghintjük, majd hagyjuk állni, amíg kiereszti a levét. Ezután lecsöpögtetjük, és liszttel beszórjuk. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, majd megszórjuk az apróra vágott snidling felével. Citromszeletekkel tálaljuk.
   A körethez a karfiolt rózsáira szedjük, és megmossuk. Forró, sós vízben megpároljuk.
   A besamelhez az olajat felforrósítjuk, a lisztet belekeverjük, és megpirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval ízesítjük. Közben habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon be. Ha szükséges, pici tejet adhatunk még hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Végül az apróra vágott snidling másik felét is belekeverjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése